Optimizare fiscal─â
Compania Loranexpert ofera clientilor sai un serviciu: optimizare fiscala in conditiile externalizarii. Echipa noastr─â de profesioni╚Öti preg─âti╚Ťi, cu cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniul legisla╚Ťiei financiare, experien╚Ť─â practic─â vast─â, tehnologii contabile moderne, este preg─âtit─â s─â preia serviciul oric─ârui domeniu de activitate. Apel├ónd la Loranexpert, po╚Ťi fi sigur c─â cea mai eficient─â solu╚Ťie va fi dezvoltat─â pentru ├«ntocmirea situa╚Ťiilor financiare pentru afacerea ta, iar toat─â munca se va face eficient ╚Öi la timp.
planificarea fiscal─â eficient─â este cheia succesului
Read more
Contabilitate pentru o firma de constructii

Compania Lorandexpert ofera clientilor sai un serviciu: contabilitate intr-o firma de constructii pe baza de outsourcing. Echipa noastr─â de profesioni╚Öti preg─âti╚Ťi, cu cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniul legisla╚Ťiei financiare, experien╚Ť─â practic─â vast─â, tehnologii contabile moderne, este preg─âtit─â s─â preia serviciul oric─ârui domeniu de activitate. Apel├ónd la Lorandexpert, po╚Ťi fi sigur c─â cea mai eficient─â solu╚Ťie va fi dezvoltat─â pentru ├«ntocmirea situa╚Ťiilor financiare pentru afacerea ta, iar toat─â munca se va face eficient ╚Öi la timp.

Read more
Servicii de contabilitate pentru catering

Principala caracteristic─â a contabilit─â╚Ťii ├«n domeniul alimenta╚Ťiei este necesitatea de a determina corect costul pentru prepararea unui fel de m├óncare. Pentru fiecare dintre felurile de m├óncare prezentate ├«ntr-o cafenea, restaurant sau alt─â institu╚Ťie, trebuie s─â crea╚Ťi o fi╚Ö─â de calcul cu calcule. Documenta╚Ťia finalizat─â va ar─âta ├«n mod clar costurile financiare, pe baza c─ârora se va forma un pre╚Ť transparent pentru consumatorul final.

Read more
Inregistr─âri contabile

LorandExpert ofer─â clien╚Ťilor s─âi un serviciu: ├«nregistr─âri contabile la Moscova pe baz─â de externalizare. Echipa noastr─â de profesioni╚Öti preg─âti╚Ťi, cu cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniul legisla╚Ťiei Expert, experien╚Ť─â practic─â vast─â, tehnologii contabile moderne, este preg─âtit─â s─â preia serviciul oric─ârui domeniu de activitate. Apel├ónd la ÔÇ×LorandExpertÔÇŁ, po╚Ťi fi sigur c─â cea mai eficient─â solu╚Ťie va fi dezvoltat─â pentru ├«ntocmirea situa╚Ťiilor financiare pentru afacerea ta, iar toat─â munca se va face eficient ╚Öi la timp.

Read more
Contabilitatea companiei de turism

Caracteristici ale serviciilor de contabilitate pentru agen╚Ťiile de turism Lucr├ónd ├«n domeniul turismului, pute╚Ťi ac╚Ťiona ca un juc─âtor mic sau mare. Operatorul de turism poate lucra pe unul dintre cele dou─â sisteme de impozitare: general─â sau simplificat─â. Prima op╚Ťiune este mai potrivit─â pentru companiile mari care lucreaz─â ├«ndeaproape cu alte persoane juridice.

Read more
Cum să concediezi un contabil șef

Contabilul-╚Öef poate fi revocat din func╚Ťie ├«n urm─âtoarele condi╚Ťii:

    lichidarea companiei;
    după plac;
    în caz de încălcare a contractului de muncă;
    la expirarea duratei unui contract de munca pe durata determinata;
    în caz de nerespectare a funcţiei deţinute.

Read more
Alegerea unui contabil pentru lucrul la distan╚Ť─â

Nu orice specialist va face fa╚Ť─â serviciilor chiar ╚Öi ale unei companii foarte mici sau ale unui antreprenor individual. Contabilitatea unei ├«ntreprinderi necesit─â cuno╚Ötin╚Ťe ├«n diferite domenii ale contabilit─â╚Ťii, capacitatea de a lucra cu impozite, fonduri ╚Öi multe alte abilit─â╚Ťi. Un antreprenor, atunci c├ónd alege un specialist ├«n contabilitate la distan╚Ť─â, ar trebui s─â-╚Öi evalueze cu aten╚Ťie experien╚Ťa pentru a evita erorile ├«n contabilitate ╚Öi problemele conexe: amenzi, blocarea unui cont curent ╚Öi reclama╚Ťii de la autorit─â╚Ťile de reglementare.

Read more
Contabil la distan╚Ť─â sau companie de contabilitate?

├Äntre contabil ╚Öi directorul companiei angajatoare, este necesar s─â se stabileasc─â un algoritm de comunicare convenabil ╚Öi s─â se g├óndeasc─â la metoda de comunicare. Directorul ar trebui s─â stabileasc─â sarcini pentru contabil, iar contabilul trebuie s─â raporteze despre munca depus─â. Acest lucru poate fi prin e-mail, telefon sau alte mijloace. Este important s─â decide╚Ťi asupra formatului pentru transferul documentelor primare: dac─â va fi trimis prin po╚Öt─â, livrat prin curier sau furnizarea de scan─âri. De asemenea, este important s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi cum ╚Öi cu ce frecven╚Ť─â directorul va semna ╚Öi sigila documentele preg─âtite.

Read more
Contabilitatea cadourilor pentru angaja╚Ťi, copiii lor, clien╚Ťi ╚Öi parteneri de afaceri
Pentru a nu uita nimic ╚Öi, cel mai important, pentru a nu uita pe nimeni ├«n aceast─â perioad─â sup─âr─âtoare ╚Öi plin─â de griji pre-Anul Nou, primul pas este s─â faci o list─â cu toate persoanele semnificative pentru compania ╚Öi afacerea ta. ├Än plus, lista rezultat─â ar trebui ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n categorii separate, care implic─â cadouri cu costuri diferite: pentru angaja╚Ťi, pentru principalii parteneri de afaceri, pentru companiile omoloage mici etc.
Read more
Contabilul poart─â responsabilitatea financiar─â?

├Äntr-un contract de munc─â sau un acord care face parte dintr-un astfel de contract, pute╚Ťi prescrie o condi╚Ťie privind r─âspunderea integral─â a contabilului ╚Öef. Dac─â o astfel de condi╚Ťie nu este prev─âzut─â ├«n contractul de munc─â, atunci administra╚Ťia nu va putea recupera de la contabilul ╚Öef daune care dep─â╚Öesc salariul mediu lunar al acestuia.

Read more
Programarea programului de lucru al unui contabil

Alocarea a 10 minute ├«n fiecare zi pentru a scrie o list─â de activit─â╚Ťi v─â va economisi aproximativ 2 ore ├«n timpul zilei ╚Öi le va dedica rezolv─ârii problemelor cu adev─ârat importante. Prin programarea programului de lucru al unui contabil, pute╚Ťi eficientiza programul de lucru, ceea ce va crea cele mai bune condi╚Ťii pentru ├«ndeplinirea sarcinilor atribuite.

Read more
Principalele tipuri de control financiar

Este posibil─â sistematizarea tuturor tipurilor de control financiar dup─â diferite criterii.├Än func╚Ťie de momentul implement─ârii, controlul financiar este curent, preliminar ╚Öi ulterior. Autorit─â╚Ťile de supraveghere se ocup─â de toate aceste tipuri.├Än plus, controlul financiar poate fi obligatoriu ╚Öi proactiv. Obligatoriu efectuat:

Read more
Procedura de calcul la concedierea de bun─âvoie

Cel mai popular motiv pentru încetarea raporturilor de muncă este concedierea voluntară. In aceasta situatie, initiativa incetarii contractului de munca vine de la insusi salariatul. Angajatorul este obligat să ia în considerare imediat cererea scrisă a salariatului și să respecte procedura specifică de încetare în conformitate cu Codul Muncii.

Read more
C├ónd este indicat s─â oferi╚Ťi servicii de contabilitate pentru companii?

La crearea unei noi afaceri. De la bun ├«nceput, proprietarul va avea nevoie de multe cuno╚Ötin╚Ťe ├«n domeniul contabilit─â╚Ťii, pe care poate s─â nu le dea destule. Acest lucru este valabil chiar ╚Öi pentru procedura de ├«nregistrare, ├«n timpul c─âreia trebuie s─â alege╚Ťi sistemul fiscal potrivit. Pentru a evita problemele pe viitor, documenta╚Ťia primar─â a companiei trebuie s─â fie compilat─â corect ╚Öi s─â nu con╚Ťin─â erori.

Read more
Automatizare în contabilitate

Exist─â multe servicii care accelereaz─â procesul de introducere a datelor primare ├«n baza de date contabil─â. De exemplu, modulele care sunt integrate ├«n serviciile electronice de gestionare a documentelor transfer─â imediat date dintr-un document ├«ntr-o baz─â de date. Dar nu toate contrap─âr╚Ťile sunt de acord s─â lucreze cu documente electronice, mul╚Ťi prefer─â schimbul de documente primare pe h├órtie.

Read more
Care este sarcina contabilit─â╚Ťii?

Contabilitatea este o structur─â special─â a unei companii care ├«i sprijin─â activitatea. Acest departament nu genereaz─â venituri, dar ca centru de costuri trebuie s─â optimizeze procesele de afaceri. V─â vom spune cum s─â reduce╚Ťi costul contabilit─â╚Ťii ╚Öi s─â cre╚Öte╚Ťi eficien╚Ťa acesteia.

Read more
Cum lucreaz─â un contabil de la distan╚Ť─â?

Serviciile de contabilitate s-au mutat de mult pe internet ╚Öi sunt la mare c─âutare ├«n r├óndul ├«ntreprinderilor mici ╚Öi mijlocii. Contabilitatea de la distan╚Ť─â economise╚Öte bani, dar necesit─â o selec╚Ťie atent─â a unui specialist sau a unui contabil de service.

Read more
Cum lucrează un contabil într-o companie?

Contabilul are multe sarcini: formarea documentelor primare, pl─â╚Ťi pentru plata impozitelor, trimiterea rapoartelor la timp, calcularea salariilor, eliberarea unui certificat. Bun─âstarea financiar─â a organiza╚Ťiei depinde de munca unui contabil, iar o gre╚Öeal─â poate fi costisitoare: de exemplu, blocarea unui cont curent, amenzi, sanc╚Ťiuni administrative ╚Öi chiar penale ├«mpotriva directorului.

Read more
Cum s─â controlezi un contabil?

Situa╚Ťiile de abuz din partea contabililor nu sunt neobi╚Önuite. Pentru a proteja compania de pierderi financiare ╚Öi contabilul de tenta╚Ťii, respecta╚Ťi urm─âtoarele reguli:

Read more
Ce face un contabil?

Dac─â specialistul ├«n contabilitate reglementeaz─â singur munca ├«ntregului departament de contabilitate, atunci el ├«ndepline╚Öte o gam─â larg─â de sarcini. Mai mul╚Ťi contabili din stat tind s─â ├«mpart─â aceste func╚Ťii, specializa╚Ťi ├«n anumite domenii (salariu, impozite etc.).

Read more
Ce fel de contabil ai nevoie?

├Än primul r├ónd, decide╚Ťi asupra unei cereri pentru un viitor contabil. C├ót─â munc─â ├«i vei ├«ncredin╚Ťa? Specialistul contabil va ╚Ťine doar eviden╚Ťa, va depune rapoarte ╚Öi va elibera angaja╚Ťilor certificate? Sau un contabil va aprofunda ├«n complexitatea managementului financiar ╚Öi va participa la planificarea dezvolt─ârii afacerii? Sau poate compania va avea suficiente servicii ale unui contabil de la distan╚Ť─â?

Read more
Cine este contabil cu jum─âtate de norm─â (primit) ?

Un contabil ├«n vizit─â este un angajat independent, ale c─ârui servicii compenseaz─â pe deplin absen╚Ťa unui contabil ╚Öef. Pute╚Ťi contacta un astfel de specialist cu diverse ├«ntreb─âri, c─ârora le va oferi cu siguran╚Ť─â un r─âspuns calificat. ├Än plus, contabilul de intrare lucreaz─â cu documentele organiza╚Ťiei.

Read more
Tipuri de servicii de contabilitate la outsourcing

Preferin╚Ťa pentru o anumit─â metod─â de servicii de contabilitate la distan╚Ť─â este asociat─â cu specificul activit─â╚Ťii firmei, resursele sale financiare, disponibilitatea de a trece la externalizare. Dac─â vorbim condi╚Ťionat, exist─â patru tipuri de externalizare contabil─â:

Read more
Care sunt avantajele și dezavantajele serviciilor de contabilitate la outsourcing?

├Än primul r├ónd, este important s─â spunem aici despre posibilitatea reducerii costurilor cu 30-40% prin plata serviciilor unei organiza╚Ťii ter╚Ťe care va ├«nfiin╚Ťa contabilitate, contabilitate fiscal─â a companiei. ├Än acest caz, nu este nevoie s─â reducem produc╚Ťia. Deoarece nu trebuie s─â aloca╚Ťi un loc de munc─â pentru un nou angajat, cump─âra╚Ťi echipamente de birou, software etc.

Read more
Ce este serviciile de contabilitate outsourcing?

Care este visul oric─ârui antreprenor? De departe profitul maxim. Dar acest indicator este influen╚Ťat nu numai de activitatea managerilor de v├ónz─âri, ci ╚Öi de contabilitatea financiar─â competent─â. Este imposibil s─â ne imagin─âm activit─â╚Ťile oric─ârei companii f─âr─â contabilitate. Din p─âcate, nu este ├«ntotdeauna u╚Öor s─â g─âse╚Öti un contabil bun, iar dac─â se g─âse╚Öte unul, atunci munca lui va fi costisitoare.

Read more
Cum ├«mi verific bilan╚Ťul?

Un bilan╚Ť ├«ntocmit corect este un sistem de date ordonat care arat─â mi╚Öcarea propriet─â╚Ťii, rezultatele activit─â╚Ťilor organiza╚Ťiei, starea decont─ârilor cu contrapartidele ╚Öi obliga╚Ťiile. Soldul este str├óns legat de contabilitatea financiar─â ╚Öi ajut─â la controlul activit─â╚Ťii ├«ntreprinderii, precum ╚Öi la p─âstrarea propriet─â╚Ťii companiei.

Read more
Cum să găsești un contabil online?

Un angajat externalizat permite companiei s─â economiseasc─â o mul╚Ťime de bani, deoarece o unitate de personal cost─â o afacere mult mai scump─â dec├ót un angajat independent. Un profesionist independent nu trebuie s─â echipeze un loc de munc─â ╚Öi s─â-i furnizeze echipamentul necesar. Un angajat la distan╚Ť─â al unei firme mici poate lucra c├óteva ore pe s─âpt─âm├ón─â ╚Öi poate primi o remunera╚Ťie adecvat─â. Problema concediului medical ├«ntr-o astfel de situa╚Ťie dispare de la sine.

Read more
Alegerea unui contabil | Cum se alege un contabil?

Conform statisticilor, un sfert dintre liderii de afaceri mici ╚Öi mijlocii sunt gata s─â predea doar sarcinilor de baz─â unui contabil. Majoritatea directorilor se a╚Öteapt─â ca contabilul s─â participe la analiza ╚Öi planificarea afacerii. ├Än organiza╚Ťiile mici, contabilul ├«nlocuie╚Öte adesea analiza financiar─â ╚Öi afecteaz─â bun─âstarea ├«ntreprinderii. Adesea, un manager ╚Öi un contabil au lucrat ├«mpreun─â de mul╚Ťi ani ╚Öi chiar au ├«nfiin╚Ťat noi companii ├«mpreun─â.
Cum s─â determina╚Ťi nivelul dorit de competen╚Ť─â al unui contabil atunci c├ónd alege╚Ťi unul?

Read more
Cum s─â evaluezi munca unui contabil ?

Dac─â managerul nu ├«n╚Ťelege contabilitatea, va trebui fie s─â-╚Öi verifice contabilul indirect, fie s─â se ad├ónceasc─â treptat ├«n complexitatea contabilit─â╚Ťii. De asemenea, pute╚Ťi introduce standarde pentru ├«ndeplinirea sarcinilor contabile pentru a evalua volumul de munc─â al contabilului.
Ordinea ├«n contabilitate ca indicator al calit─â╚Ťii muncii

Read more
Optimizarea contabilit─â╚Ťii

Contabilitatea este o structur─â special─â a unei companii care ├«╚Öi sus╚Ťine activitatea. Acest departament nu genereaz─â venituri, dar ca centru de costuri trebuie s─â optimizeze procesele de afaceri. V─â vom spune cum s─â reduce╚Ťi costul contabilit─â╚Ťii ╚Öi s─â spori╚Ťi eficien╚Ťa acesteia.
Care este sarcina contabilit─â╚Ťii:

Read more
Suport contabil și restabilirea contabilă
F─âr─â ├«ndoial─â, acestea sunt momente dificile pentru majoritatea companiilor ├«n a face afaceri ╚Öi a le dezvolta. Adesea, ├«ntrebarea nu se refer─â nici m─âcar la o sc─âdere a dinamicii dezvolt─ârii ╚Öi cre╚Öterii companiilor, ci pur ╚Öi simplu la ├«ns─â╚Öi supravie╚Ťuirea organiza╚Ťiei ├«n condi╚Ťiile pie╚Ťei existente. ├Än unele cazuri, ├«ns─â╚Öi conceptul de pia╚Ť─â ╚Öi-a pierdut deja sensul inerent anterior.
Read more
De la asisten╚Ťa contabil─â la servicii fiscale

Scopul ciclului articolelor noastre, ├«n mic─â parte din ele, este de a transmite ideea inadmisibilit─â╚Ťii neglijen╚Ťei ├«n organizarea contabilit─â╚Ťii companiilor ╚Öi a antreprenorilor individuali atunci c├ónd organizeaz─â suportul contabil. ├Än articolul analizat, s─â acord─âm o aten╚Ťie special─â acestui moment.

Read more
├Än╚Ťelegerea contabilit─â╚Ťii

Este adesea destul de dificil pentru un nespecialist ├«n domeniul contabilit─â╚Ťii s─â trag─â concluzia corect─â cu privire la ceea ce este exact contabilitatea unei companii. Foarte des, tocmai din cauza lipsei cuno╚Ötin╚Ťelor necesare, liderii de afaceri ├«╚Öi pun propria viziune asupra esen╚Ťa contabilit─â╚Ťii absolut sensul gre╚Öit care reflect─â cu adev─ârat esen╚Ťa real─â a serviciilor contabile. Uneori se ├«nt├ómpl─â ca unele concepte s─â fie ├«nlocuite cu altele ╚Öi acest lucru s─â dea na╚Ötere la o serie de concep╚Ťii gre╚Öite ╚Öi, uneori, la o ne├«n╚Ťelegere global─â a contabilit─â╚Ťii ├«n ansamblu.

Read more
Servicii de afaceri și contabilitate

Un num─âr mare de ├«nfiin╚Ť─âri de afaceri nereu╚Öite apar nu numai din cauza strategiei ╚Öi tacticii de lucru alese incorect din momentul ├«nregistr─ârii companiei, nu numai din cauza planului de afaceri nu foarte original ╚Öi calculat corect al companiei sau a unui plan de afaceri nereu╚Öit momentul ales pentru a ├«ncepe proiectul. Dup─â cum arat─â experien╚Ťa speciali╚Ötilor Centrului nostru, problemele semnificative ├«n activitatea companiei sunt create de ╚Öefii companiilor.

Read more
Personal contabil sau firm─â de contabilitate - cum s─â alege╚Ťi?

Uneori, nefiind un profesionist ├«n domeniul contabilit─â╚Ťii, nu este u╚Öor s─â decide╚Ťi de ce criterii s─â fi╚Ťi ghida╚Ťi atunci c├ónd decide╚Ťi cine va ╚Ťine eviden╚Ťa ├«n organiza╚Ťia dvs. ├Än aceast─â revizuire, vom ├«ncerca s─â oferim c├óteva principii generalizate care v─â pot ajuta s─â face╚Ťi aceast─â alegere nu simpl─â.

Read more
Audit fiscal la fa╚Ťa locului - ar─âta╚Ťi-v─â disponibilitatea

"Domnilor, auditorul vine la noi!" Pentru multe companii, o astfel de fraz─â este cu adev─ârat asem─ân─âtoare mor╚Ťii. Nu fiecare companie este capabil─â s─â reziste unui audit detaliat al activit─â╚Ťilor financiare ╚Öi economice, contabilitate, evaluare fiscal─â. Nu este dificil s─â g─âsi╚Ťi sfaturi despre cum s─â face╚Ťi testul mai dificil sau s─â ├«l trece╚Ťi cu cea mai mic─â pierdere.

Read more
Contabilitatea întreprinderilor mici

Indiferent ce spun ei, contabilitatea este una dintre cele mai complexe ╚Ötiin╚Ťe financiare ╚Öi economice inventate de om. Este nevoie de ani pentru a deveni un expert ├«n contabilitate, iar o via╚Ť─â nu este suficient─â pentru a ├«n╚Ťelege toate caracteristicile sale. De aceea, ├«n mediul contabil, se disting speciali╚Öti individuali care au cele mai profunde cuno╚Ötin╚Ťe ├«ntr-o anumit─â ramur─â a contabilit─â╚Ťii.

Read more
Ce este optimizarea fiscal─â

Unul dintre cele mai dificile domenii din activit─â╚Ťile oric─ârei companii de externalizare este furnizarea de servicii de planificare fiscal─â. Planificarea fiscal─â se bazeaz─â ├«ntotdeauna pe optimizarea fiscal─â. Esen╚Ťa optimiz─ârii fiscale se rezum─â la solu╚Ťia eficient─â a dou─â sarcini majore: minimizarea pl─â╚Ťilor fiscale ╚Öi evitarea penalit─â╚Ťilor din partea autorit─â╚Ťilor fiscale.

Read more
Contabilitate mixt─â

C├ónd v─â ├«nregistra╚Ťi compania, atunci trebuie pur ╚Öi simplu s─â acorda╚Ťi aten╚Ťie tipurilor de activit─â╚Ťi pe care urmeaz─â s─â le desf─â╚Öura╚Ťi, deoarece tipul sistemului de impozitare utilizat ╚Öi modul de p─âstrare a eviden╚Ťei depind de acest lucru. Trebuie remarcat faptul c─â subestimarea importan╚Ťei unui astfel de factor ca contabilitatea separat─â poate duce la multe probleme, care la r├óndul lor vor avea consecin╚Ťe fiscale grave.

Read more
Externalizarea contabilit─â╚Ťii - economii sau ├«n╚Öel─âciune?

O mul╚Ťime de companii care inten╚Ťioneaz─â s─â utilizeze suportul contabil al organiza╚Ťiilor ter╚Ťe ├«╚Öi pun ├«ntrebarea, este oportun din punct de vedere economic? Sincer, este foarte dificil s─â r─âspunzi f─âr─â echivoc, deoarece totul depinde de situa╚Ťia specific─â ╚Öi de nevoile clientului. Practica arat─â c─â externalizarea contabil─â este popular─â ├«n r├óndul companiilor de diferite clase ╚Öi dimensiuni, de la ├«ntreprinderi mici la companii multina╚Ťionale mari.

Read more
Raporta╚Ťi probleme? Atunci mergem la tine!

├Äntreprinderile mici ╚Öi mijlocii se confrunt─â cu necesitatea unei contabilit─â╚Ťi adecvate la fiecare pas. Angajarea unui contabil cu experien╚Ť─â ╚Öi, prin urmare, scump este prea costisitoare pentru o companie nu prea bogat─â. Angajarea unui specialist f─âr─â experien╚Ť─â - a╚Öa cum se spune, este mai scump─â pentru tine: la urma urmei, activit─â╚Ťile sale vor trebui monitorizate constant, dar cum po╚Ťi face acest lucru dac─â propriile tale cuno╚Ötin╚Ťe de economie sunt extrem de limitate? P─âstra╚Ťi ├«nregistr─ârile dvs.? Dar, ├«n acest caz, poate r─âm├óne foarte pu╚Ťin timp pentru activitatea principal─â ...

Read more
Avantajele outsourcing contabil

Orice companie se str─âduie╚Öte s─â desf─â╚Öoare activit─â╚Ťi c├ót mai eficient posibil ╚Öi s─â minimizeze costurile. ├Än acest din urm─â, transferul contabilit─â╚Ťii c─âtre o organiza╚Ťie specializat─â ├«n industrie poate fi de un ajutor semnificativ. Acest serviciu se nume╚Öte externalizare contabil─â. Unul dintre numeroasele sale avantaje este eliberarea ├«ntreprinderii de probleme secundare, capacitatea de a direc╚Ťiona toate eforturile c─âtre a face afaceri. De asemenea, compania scap─â de unele costuri financiare ╚Öi administrative.

Read more
Este profitabil pentru o ├«ntreprindere mic─â s─â ├«╚Öi men╚Ťin─â propriul departament de contabilitate?

Conform celor mai conservatoare estim─âri, ├«ntre╚Ťinerea unui contabil obi╚Önuit cost─â companiei o sum─â forfetar─â. Aceasta include salariul contabilului, echipamentul pentru locul s─âu de munc─â, achizi╚Ťionarea de articole de papet─ârie, plata pentru participarea contabilului la seminarii (ceea ce nu este ├«n niciun caz un lux) ╚Öi achizi╚Ťionarea de software pentru el. ╚śi asta nu este tot.

Read more
Cump─ârarea propriet─â╚Ťii ├«n str─âin─âtate: cum s─â nu pl─âti╚Ťi de dou─â ori

Cum ├«ncepe achizi╚Ťionarea de bunuri imobiliare ├«n Europa? De regul─â, de la deschiderea unui cont bancar. Desigur, ├«n unele ╚Ť─âri, de exemplu ├«n Grecia, o parte semnificativ─â a sumei este ├«nc─â transferat─â ├«n numerar din m├ón─â ├«n m├ón─â ├«n momentul semn─ârii acordului, sc─âp├ónd astfel din aten╚Ťia autorit─â╚Ťilor fiscale. Cu toate acestea, ├«n majoritatea cazurilor, atunci c├ónd cump─âra╚Ťi propriet─â╚Ťi imobiliare ├«n str─âin─âtate, trebuie s─â pl─âti╚Ťi prin transfer bancar ╚Öi, prin urmare, un cont bancar ╚Öi o anumit─â sum─â pe acesta sunt condi╚Ťii necesare.

Read more
Proceduri privind ├«ntocmirea situa┼úiilor financiare trimestriale ┼či anuale

Organizarea competent─â a propriei afaceri presupune preg─âtirea de ├«nalt─â calitate a situa╚Ťiilor financiare. Acest tip de activitate este men╚Ťinerea unui sistem unificat, care reflect─â toate informa╚Ťiile despre rezultatele activit─â╚Ťii economice a organiza╚Ťiei. Procesul se desf─â╚Öoar─â ├«n conformitate cu normele stabilite ├«n deplin─â conformitate cu legisla╚Ťia ╚Öi condi╚Ťiile autorit─â╚Ťilor fiscale.

Read more
Evidenta contabila in organizatiile necomerciale

Principalul accent al contabilit─â╚Ťii unui grup non-profit este controlul investi╚Ťiilor ├«n scopuri specifice ╚Öi utilizarea acestora. Nu exist─â o form─â specific─â unificat─â de contabilizare a elementelor de venituri ╚Öi cheltuieli de capital din dotare. Organiza╚Ťiile non-profit aleg pentru sine forma estim─ârilor pentru contabilizarea acestor articole ╚Öi o aprob─â de c─âtre organul de conducere.

Read more
Servicii de contabilitate pentru I.I.

Un num─âr tot mai mare de oameni care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â propria afacere, inclusiv Interprinderi Individuali (I.I.), apeleaz─â la serviciile contabililor profesioni╚Öti sau organiza╚Ťiilor care furnizeaz─â servicii de externalizare - o organiza╚Ťie extern─â de contabilitate pentru organiza╚Ťii ╚Öi I.I.

Read more
Ce este externalizarea serviciilor de contabilitate (outsourcing)?

Externalizarea contabil─â devine din ce ├«n ce mai r─âsp├óndit─â ├«n aceste zile, datorit─â avantajelor serioase ale acestei metode de contabilitate. Ce este externalizarea contabil─â? De fapt, acest lucru nu este altceva dec├ót transferul contabilit─â╚Ťii c─âtre un specialist independent ├«n contabilitate sau c─âtre o ├«ntreprindere specializat─â. Principalul avantaj al externaliz─ârii serviciilor de contabilitate este reducerea semnificativ─â a costurilor.

Read more
Outsourcing pentru afacerea dvs.

Organizarea competent─â a propriei afaceri presupune preg─âtirea de ├«nalt─â calitate a situa╚Ťiilor financiare. Acest tip de activitate este men╚Ťinerea unui sistem unificat, care reflect─â toate informa╚Ťiile despre rezultatele activit─â╚Ťii economice a organiza╚Ťiei. Procesul se desf─â╚Öoar─â ├«n conformitate cu normele stabilite ├«n deplin─â conformitate cu legisla╚Ťia ╚Öi condi╚Ťiile autorit─â╚Ťilor fiscale.

Read more
Ce trebuie s─â face╚Ťi atunci c├ónd trebuie s─â restabili╚Ťi contabilitatea

Contabilitatea este o necesitate legal─â. Nerespectarea acestei cerin╚Ťe se pedepse╚Öte cu amenzi, cu toate acestea, direc╚Ťia gre╚Öit─â este, de asemenea, pedepsit─â ╚Öi chiar sume mari. ╚śi denaturarea deliberat─â a datelor contabile duce la r─âspundere penal─â condi╚Ťionat─â sau deplin─â. De regul─â, ├«n organiza╚Ťiile mari, contabilitatea este controlat─â de angaja╚Ťi cu experien╚Ť─â ╚Öi, ├«ntr-adev─âr, denatur─âri contabile,unde o persoan─â serioas─â ╚Öi atent─â domin─â, rareori au loc.

Read more
Ce ├«ntreb─âri con╚Ťine fi╚Öa postului contabilului ╚Öef?

Fi╚Öa postului contabilului ╚Öef este ├«ntocmit─â ╚Ťin├ónd seama de specificul ├«ntreprinderii. Cu toate acestea, exist─â o serie de cerin╚Ťe generale pentru un contabil care solicit─â postul de ╚Öef. Aceast─â func╚Ťie poate fi de╚Ťinut─â de persoane care au o diplom─â de contabil sau economist ╚Öi au experien╚Ť─â profesional─â de contabil timp de cel pu╚Ťin 5 ani.

Read more
De ce s─â ├«ncredin╚Ť─âm contabilitatea firmelor de outsourcing?

Mul╚Ťi oameni de afaceri ├«ncep─âtori prefer─â s─â achizi╚Ťioneze companii deja ├«nregistrate, nu pierde timpul pe probleme organizatorice. Cu toate acestea, dac─â compania exist─â deja de ceva timp ╚Öi nu desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi de raportare, atunci pot ap─ârea probleme cu autorit─â╚Ťile fiscale. S-ar p─ârea c─â ce diferen╚Ť─â, dar problemele pot ap─ârea mai t├órziu.

Read more
Cum pute╚Ťi evita s─â face╚Ťi gre╚Öeli ├«n contabilitate?

La sf├ór╚Öitul perioadei de impozitare, orice organiza╚Ťie, orice antreprenor individual, orice companie privat─â trebuie s─â furnizeze rapoarte fiscale, iar organiza╚Ťiile trebuie, de asemenea, s─â furnizeze bilan╚Ťuri ╚Öi rapoarte de diferite forme. ├Än etapa de ├«ntocmire a formularelor de raportare finale , apar astfel de erori care au fost f─âcute ├«n timpul perioadei de raportare, iar la momentul livr─ârii raportului, atunci ├«ntr-un mod de urgen╚Ť─â se fac tot felul de corec╚Ťii, ceea ce duce adesea la erori ╚Öi mai mari.

Read more
Servicii de contabilitate - o alt─â abordare

Pia╚Ťa serviciilor contabile este plin─â de oferte de produse diferite. Exist─â, de asemenea, contractori unici care ofer─â o gam─â modest─â de servicii ╚Öi companii mari care cresc pre╚Ťurile. Cum s─â nu v─â confunda╚Ťi cu abunden╚Ťa de propuneri ╚Öi s─â nu intra╚Ťi ├«n mizerie.

Read more
Cine poate ╚Ťine contabilitatea companiei

Contabilitatea este o necesitate pentru orice organiza╚Ťie. La urma urmei, transmiterea regulat─â a rapoartelor c─âtre autorit─â╚Ťile fiscale este obligatorie at├ót pentru companiile mari, c├ót ╚Öi pentru antreprenorii individuali. Exist─â diferite tehnici contabile, iar profesioni╚Ötii contabili sunt familiariza╚Ťi cu acestea. Dar organizarea contabilit─â╚Ťii ├«ntr-o afacere mic─â este uneori foarte dificil─â. Dac─â decide╚Ťi s─â v─â angaja╚Ťi ├«n afaceri private - de exemplu, pentru a vinde piese Mitsubishi, atunci va trebui s─â ├«nv─â╚Ťa╚Ťi no╚Ťiunile de baz─â ale contabilit─â╚Ťii ├«n acela╚Öi timp, ├«n caz contrar amenzile nu pot fi evitate.

Read more
Bilan╚Ťul prognozat al ├«ntreprinderii

Elaborarea bugetului general al unei ├«ntreprinderi sau organiza╚Ťii poate fi ├«mp─âr╚Ťit─â ├«n etape: ├«ntocmirea unui bilan╚Ť de gestiune, elaborarea unui buget pentru resurse financiare ╚Öi dezvoltarea unui buget de profit ╚Öi pierdere. Bilan╚Ťul prognozat al ├«ntreprinderii se face de obicei pe baza rezultatelor acestor dou─â bugete principale.

Read more
Contabilitatea corect─â ├«n organiza╚Ťii este cheia prosperit─â╚Ťii!

Nu este un secret pentru nimeni c─â, pentru prosperitatea cu succes a unei companii, elimin├ónd problemele cu impozitele ╚Öi alte organiza╚Ťii de reglementare, este foarte important s─â efectua╚Ťi o contabilitate livrat─â competent de la distan╚Ť─â ╚Öi, desigur, contabili sensibili. Mai mult, contabilitatea ├«ncepe din prima zi dup─â ├«nregistrarea companiei, deci trebuie s─â v─â asuma╚Ťi aceast─â responsabilitate. Pentru a exclude problemele ├«n viitor, este foarte important s─â selecta╚Ťi speciali╚Öti buni cu experien╚Ť─â ├«n contabilitate.

Read more