Tipuri de servicii de contabilitate la outsourcing

Preferința pentru o anumită metodă de servicii de contabilitate la distanță este asociată cu specificul activității firmei, resursele sale financiare, disponibilitatea de a trece la externalizare. Dacă vorbim condiționat, există patru tipuri de externalizare contabilă:

    Consultanța contabilă este cea mai simplă, este utilizată cel mai adesea dacă este necesară efectuarea de acțiuni de control asupra activității contabililor cu normă întreagă. De asemenea, este convenabil să se utilizeze serviciile unui consultant extern în cazurile în care contabilitatea și auditul procedurilor contabile au o anumită specificitate, de exemplu, pot fi tranzacții cu o companie străină. Dar chiar dacă conducerea nu are întrebări cu privire la activitățile contabililor lor, este foarte util să se consulte din când în când cu specialiști cu experiență, de exemplu, pentru a fi la curent cu modificările constante ale legislației fiscale.


    Externalizare selectivă. Aceasta include transferul funcțiilor contabile individuale către serviciile de contabilitate la distanță: calculul salariilor, raportarea statistică, depunerea unei declarații fiscale. În acest caz, unele funcții corelate sunt îndeplinite de firma clientă pe cont propriu. Motivul alegerii externalizării parțiale poate fi dorința șefului de a controla procesele contabile. În plus, servicii de acest tip sunt potrivite pentru managerii care încearcă să-și salveze angajații de la munca de rutină cu un număr mare de operațiuni de același tip sau care urmează să reducă personalul.


    Externalizarea completă este un serviciu de contabilitate complet al unei organizații, efectuat de o firmă terță parte. În acest caz, primul are posibilitatea să renunțe la contabilitatea regulată, deoarece toate funcțiile sunt transferate către compania de externalizare.


    Ținerea evidențelor în numele contabilului șef cu acordarea dreptului de semnare în documentele de contabilitate, contabilitate fiscală. Dacă este necesar, compania clientă poate transfera pe deplin dreptul de a semna reprezentantului companiei de externalizare pentru a scăpa de documentele care necesită mult timp. Dezavantajul acestui rezultat va fi lipsa absolută de control asupra muncii externalizatorului.