Personal contabil sau firmă de contabilitate - cum să alegeți?

Uneori, nefiind un profesionist în domeniul contabilității, nu este ușor să decideți de ce criterii să fiți ghidați atunci când decideți cine va ține evidența în organizația dvs. În această revizuire, vom încerca să oferim câteva principii generalizate care vă pot ajuta să faceți această alegere nu simplă.

În mod separat, observăm că prin firmă de contabilitate nu ne referim în niciun caz la un grup de 2-3 contabili care țin personal evidența a 10-15 organizații. Această categorie de persoane ar trebui clasificată drept contabili practicanți privați.

Riscul de a lucra cu astfel de echipe mici este unul dintre cele mai mari. Uneori se întâmplă să întâmpine excepții plăcute, totuși, tocmai ca excepții, în timp ce în practică generală acestea sunt echipe temporare instabile, care în cazuri rare se pot transforma într-o mare organizație profesională stabilă, cu un sistem de lucru bine funcționat. Conform observațiilor noastre, acest lucru este valabil pentru orice altă activitate, nu mai mult de 10% dintre contabili care încep să păstreze în mod independent evidențe pentru mai multe organizații terțe trec cu succes etapa de formare și desfășoară direcția de lucru aleasă pentru mai mult de 3 ani.

O firmă de contabilitate, în înțelegerea noastră, este o organizație profesională care angajează cel puțin 10 angajați, ține evidența a cel puțin 100 de întreprinderi și antreprenori și funcționează pe piață de peste 3 ani.

În cooperare cu o firmă de contabilitate, unul dintre principalii factori pozitivi este stabilitatea acestei organizații și interschimbabilitatea angajaților săi.

Prețul stabilității unei firme de contabilitate se concentrează pe scara industrială a contabilității și, prin urmare, fiecare dintre angajații firmei de contabilitate (împreună cu asistenții) ține evidența a 10-15, și, uneori, mai mult, a întreprinderilor, ceea ce impune în mod natural restricții privind dimensiunea întreprinderilor client.

Alegerea dintre alternativele menținerii propriului contabil în personalul organizației și lucrul cu o firmă de contabilitate, trebuie să înțelegeți clar când prezența propriului dvs. contabil în personal este o necesitate obiectivă.

Dacă activitatea dvs. se află într-un stadiu de dezvoltare când este necesară atenția unui angajat contabil pe oră, dacă volumul tranzacțiilor este astfel încât doi sau mai mulți contabili calificați sunt necesari pentru contabilitate, atunci contabilitatea poate fi transferată către o firmă de contabilitate numai în termenii funcțiilor de control, supraveghere și raportare. Adică, în acest caz, este recomandabil uneori să transferați numai funcțiile contabilului-șef către o firmă de contabilitate, în timp ce operațiunile contabile de rutină vor fi efectuate de către proprii membri ai personalului.

De asemenea, pentru organizațiile mijlocii și mari, este posibil și uneori foarte recomandabil să colaboreze cu o firmă de contabilitate ca parte a transferului unui proces contabil separat - de exemplu, salarizare sau alt set de operațiuni clar separat.