Programarea programului de lucru al unui contabil

Alocarea a 10 minute în fiecare zi pentru a scrie o listă de activități vă va economisi aproximativ 2 ore în timpul zilei și le va dedica rezolvării problemelor cu adevărat importante. Prin programarea programului de lucru al unui contabil, puteți eficientiza programul de lucru, ceea ce va crea cele mai bune condiții pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite.

    Regula principală de programare este „60/40” și înseamnă că în orice planificare 60% din timp este dedicat executării sarcinilor pre-planificate, iar 40% - sarcinilor neprevăzute.

Cu această abordare, probabilitatea de a vă tulbura prin circumstanțe bruște este minimizată. Veți putea îndeplini toate sarcinile planificate, după care puteți dedica timpul rămas altor probleme.

Principiile enumerate mai jos sunt fundamentul pentru managementul de succes al timpului al unui manager.

    Fixarea obligatorie a costurilor de timp. Merită să începi un jurnal și să notezi cât timp și ce petreci cu el. Orice activitate trebuie luată în considerare, inclusiv conversațiile cu colegii și pauzele de cafea. Analizând înregistrările dvs., veți putea înțelege unde este pierdut timpul prețios și, ulterior, îl veți controla.
    Împărțiți toate sarcinile, în funcție de timpul necesar pentru a le îndeplini, în trei categorii: pe termen lung, pe termen mediu și pe termen scurt. O astfel de diviziune vă va ajuta să nu vă agitați, dar și să nu uitați de afaceri.
    Atunci când faci un plan, trebuie să te concentrezi pe sarcini, astfel încât să nu uiți de nimic.
    Daca iti faci un plan in fiecare zi, dupa un timp, planificarea va deveni un obicei care iti va face viata mai usoara.
    Nu ar trebui să-ți stabilești obiective de neatins, astfel încât la sfârșitul zilei să nu aluneci în auto-nemulțumire și auto-reproș pentru lenea, încetineala și lipsa de inteligență.