Care sunt avantajele și dezavantajele serviciilor de contabilitate la outsourcing?

În primul rând, este important să spunem aici despre posibilitatea reducerii costurilor cu 30-40% prin plata serviciilor unei organizații terțe care va înființa contabilitate, contabilitate fiscală a companiei. În acest caz, nu este nevoie să reducem producția. Deoarece nu trebuie să alocați un loc de muncă pentru un nou angajat, cumpărați echipamente de birou, software etc.

Proprietarul companiei este eliberat de îngrijorarea cu privire la plata impozitelor pe salarii, plățile de concediu și beneficiile angajaților. Riscul apariției „contabilității negre” este, de asemenea, redus semnificativ și acest lucru protejează compania de potențialele dificultăți cu autoritățile fiscale. Implementarea serviciilor de contabilitate la distanță pentru companie este posibilă fie pe teritoriul clientului, fie la sediul organizației care furnizează aceste servicii.

Serviciile furnizate de companiile de externalizare sunt limitate ca domeniu exclusiv de capacitățile financiare ale firmei client. Echipamentele și tehnologiile existente permit monitorizarea constantă a lucrării, datorită căreia proprietarul înțelege întotdeauna ce procese de afaceri au loc în prezent la întreprinderea sa. Acest lucru permite managerilor să dedice mai mult timp conducerii și dezvoltării afacerii lor, fără a fi distras de întreținerea de rutină.

Acest tip de serviciu este de obicei oferit de organizații de consultanță sau de audit. Prin urmare, consumatorul primește imediat atât un angajat de înaltă clasă în domeniul contabilității, cât și un auditor cu experiență. În majoritatea cazurilor, consultanța este inclusă în contractul de servicii complete pentru întreprinderea client. Atunci probabilitatea de a face greșeli este practic redusă la zero, deoarece departamentele unei firme pregătesc și verifică rapoartele.

O altă garanție a nivelului ridicat al serviciilor furnizate de contabilitate la distanță este asigurarea de răspundere civilă adesea practicată a companiei de externalizare.

La fel ca alte domenii de activitate, externalizarea contabilă are aspecte negative, de exemplu:

    Încălcarea informațiilor confidențiale. Toate datele despre activitatea companiei sunt dezvăluite reprezentanților unei organizații terțe. Dacă proprietarul se teme că, din cauza acestui pas, informațiile despre activitățile companiei sale vor ajunge la concurenți, este necesar să abordăm alegerea unei organizații care furnizează servicii de contabilitate la distanță cât mai atent posibil.
    De asemenea, este important să fiți cât mai atent posibil la semnarea unui contract de servicii. Faptul este că, atunci când îl completați, sunt adesea comise greșeli grave, care implică probleme cu urmărirea muncii externalizatorului. Pentru a nu face față acestui tip de dificultăți, este necesar să se discute în detaliu toate subtilitățile în prealabil, în special în ceea ce privește procedura de raportare către compania clientă.
    În momentul semnării contractului, compania de consultanță oferă de obicei o garanție că serviciile de contabilitate la distanță vor fi efectuate de specialiști cu înaltă calificare. Dar ce vedem în viața reală? Un număr considerabil de organizații oferă servicii studenților-stagiari, cărora li se încredințează păstrarea evidenței, contabilitatea.
    Și ultimul lucru: atunci când decideți să plătiți serviciile unei companii de consultanță pentru contabilitate, luați această problemă cât mai în serios, sortați detaliile, evaluați toate avantajele și dezavantajele.