Cum să alegeți o companie care oferă un serviciu de contabilitate la outsourcing

Dacă un om de afaceri decide să transfere contabilitatea către o companie specializată, trebuie să obțină informații despre aceasta. Și apoi se confruntă cu problema alegerii unei organizații de externalizare sau a unui specialist anume.

Cel mai bine este să folosiți sfaturile colegilor, partenerilor, cunoscuților, prietenilor. Dacă acest lucru nu este posibil, căutați informații pe cont propriu. Nu este nevoie să apelăm la detectivi profesioniști. Atunci când este necesar să se ajungă la concluziile corecte, este adesea suficient să se analizeze informațiile furnizate chiar de companie, oferind servicii de contabilitate la distanță.

Deși serviciile de externalizare nu sunt autorizate, acestea sunt de obicei oferite de firme de audit. Adică, în primul rând, este important să vă asigurați dacă angajații companiei au certificate de auditor care le permit să desfășoare acest tip de activitate. De asemenea, este importantă viața organizației pe piață, disponibilitatea certificatelor, diplomelor. Rețineți că și numărul serviciilor furnizate are o mare importanță. La urma urmei, cu cât gama lor este mai largă, cu atât specialiștii vor face față mai multor sarcini.

Relațiile informale se dezvoltă adesea între firmele de contabilitate și agențiile guvernamentale. Dar este important să înțelegem că nu este posibil să se stabilească comunicarea cu toate serviciile, de exemplu, biroul fiscal. Prin urmare, este mai bine să alegeți servicii de contabilitate la distanță în conformitate cu locul în care este înregistrat omul de afaceri, compania și unde externalizatorii au stabilit conexiuni. În acest caz, specialiștii terți vor putea rezolva fără probleme toate problemele din organismele oficiale.

De asemenea, clarificați cine va fi responsabil pentru raportarea dvs. Specialistul căruia i se va încredința contabilitatea trebuie să fie un angajat al companiei. Este util să-l cunoașteți direct, să aflați nivelul său profesional. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să solicitați un document privind educația - aceasta este apanajul angajatorului, dar îi puteți pune câteva întrebări specifice.

În concluzie, subliniem: orice om de afaceri poate avea mulți furnizori, în timp ce un outsourcer contabil ar trebui să aibă unul. Cheltuielile companiei pentru servicii de contabilitate la distanță sunt un preț scăzut pentru încrederea proprietarilor, clienților, partenerilor în stabilitatea companiei.