Ce este optimizarea fiscală

Unul dintre cele mai dificile domenii din activitățile oricărei companii de externalizare este furnizarea de servicii de planificare fiscală. Planificarea fiscală se bazează întotdeauna pe optimizarea fiscală. Esența optimizării fiscale se rezumă la soluția eficientă a două sarcini majore: minimizarea plăților fiscale și evitarea penalităților din partea autorităților fiscale.

Evitarea sancțiunilor este un termen de înțeles care nu poate fi interpretat în două moduri. Când vine vorba de minimizarea impozitelor, mulți au o concepție greșită despre asta. Minimizarea impozitelor nu are nicio legătură cu evaziunea fiscală sau reducerile directe de impozite. În practică, se manifestă printr-o scădere a dimensiunii profitului impozabil și o planificare competentă a plăților de impozite, printr-o legătură atentă cu specificul activității economice a unei anumite companii.

Statul însuși oferă antreprenorilor numeroase oportunități de a reduce povara fiscală. Cotele de impozitare flexibile, stimulentele fiscale, dacă sunt folosite cu pricepere, pot crește semnificativ resursele financiare ale unei companii după ce toate taxele prevăzute de legislație au fost achitate.

În realitate, minimizarea impozitelor se poate face atât prin metode complet legale, cât și prin metode ilegale. Economia informală generează profituri semnificative pentru oamenii de afaceri prin evaziunea fiscală, în timp ce planificarea fiscală eficientă ajută o companie să reducă pierderile fiscale pe termen lung fără a încălca legea. De exemplu, împărțirea unei companii poate ajuta o companie să reducă cotele de impozitare, dar împărțirea unei companii mari în întreprinderi mai mici trebuie să aibă o justificare specifică a afacerii. Pur și simplu, dacă o companie producătoare de camere digitale selectează optică pentru producția independentă, o astfel de decizie poate fi dictată de oportunitatea economică, dar împărțirea companiei în două părți, fiecare dintre care continuă să producă toate aceleași camere, va avea cel mai mult probabil să fie privită ca o dorință de a evita plata impozitelor în cantități mari. Este adesea imposibil pentru antreprenorii mici și mijlocii să înțeleagă astfel de complexități, prin urmare, apelarea la serviciile companiilor specializate pentru acestea este singura modalitate de a reduce severitatea sarcinii fiscale fără a depăși cadrul legal. Minimizarea impozitului nu ar trebui să fie un scop în sine - aplicarea sa în planificarea fiscală este utilizată în cele din urmă pentru a crește profiturile companiei, care este un criteriu pentru calitatea muncii unei companii de contabilitate independente.