Cum să evaluezi munca unui contabil ?

Dacă managerul nu înțelege contabilitatea, va trebui fie să-și verifice contabilul indirect, fie să se adâncească treptat în complexitatea contabilității. De asemenea, puteți introduce standarde pentru îndeplinirea sarcinilor contabile pentru a evalua volumul de muncă al contabilului.
Ordinea în contabilitate ca indicator al calității muncii

Practica arată: corectitudinea contabilității depinde de experiența și calificările contabilului. Dar criteriile externe pentru calitatea muncii sunt, de asemenea, importante:

    Corectitudinea registrelor contabile.
    Prelucrarea la timp și rapidă a documentelor primare, formarea tranzacțiilor și pregătirea rapoartelor fiscale și contabile.
    Completarea corectă a rapoartelor fiscale și contabile, fără comentarii din partea autorităților fiscale.
    Respectarea disciplinei muncii, sugestii pentru îmbunătățirea activității departamentului de contabilitate.

Majoritatea directorilor renunță la controlul personal asupra activității contabile. Se crede că un indicator al calității serviciilor contabile este ordinea și calmul în departamentul contabil. Când un contabil plătește cu clienții la timp și fără erori, calculează impozite și taxe, întocmește și trimite rapoarte la timp, acest lucru vorbește despre contabilitate corectă. Un semn indirect este absența plângerilor din partea contrapartidelor și a angajaților întreprinderii, absența amenzilor, a penalităților și a cererilor din partea organismelor de reglementare și a fondurilor.
Verificarea și evaluarea contabilului cu ajutorul unor terți specialiști

Directorul poate invita un profesionist care va aranja un control de control în departamentul de contabilitate și va efectua un audit. Principalul lucru este încrederea în expertiza auditorului invitat, care va verifica cât de corectă și corectă este raportarea și cum sunt completate documentele.

Unii directori merg mai departe și folosesc o metodă artificială de verificare: trimit inspectori „fictivi” care simulează un audit fiscal. Acest lucru ajută la identificarea posibilelor erori în contabilitate și la înțelegerea modului în care un contabil se comportă într-o situație atât de neașteptată.

Și o altă metodă de verificare este de a trimite un contabil pentru testare și cursuri de perfecționare.