Contabil la distanță sau companie de contabilitate?

Între contabil și directorul companiei angajatoare, este necesar să se stabilească un algoritm de comunicare convenabil și să se gândească la metoda de comunicare. Directorul ar trebui să stabilească sarcini pentru contabil, iar contabilul trebuie să raporteze despre munca depusă. Acest lucru poate fi prin e-mail, telefon sau alte mijloace. Este important să decideți asupra formatului pentru transferul documentelor primare: dacă va fi trimis prin poștă, livrat prin curier sau furnizarea de scanări. De asemenea, este important să înțelegeți cum și cu ce frecvență directorul va semna și sigila documentele pregătite.

Dacă contabilul lucrează într-un serviciu online care vă permite să gestionați documentele electronice și să mențineți comunicarea între părți prin internet, atunci directorul și contabilul s-ar putea să nu se întâlnească nici măcar. Dacă munca se desfășoară într-un format mai conservator, atunci problema livrării documentelor de la director către contabil și invers va trebui rezolvată.

O parte semnificativă a pieței serviciilor de contabilitate este ocupată de companii de contabilitate organizate care furnizează servicii la distanță întreprinderilor. Interacțiunea cu o astfel de organizație este benefică pentru antreprenori, deoarece le oferă o serie de garanții:

    Chiar dacă contabilul de la distanță merge în concediu medical sau în concediu, colegii îl vor înlocui, iar afacerile companiei nu vor avea de suferit.
    Personalul unei organizații contabile, de regulă, are experți din diverse domenii ale contabilității și contabilității fiscale, pentru ca în situații dificile, companiile să găsească o soluție într-un timp scurt.
    Organizația contabilă își prețuiește reputația și este angajată în verificarea competențelor atunci când angajează angajați, îi formează și monitorizează munca.

Contabilul, la rândul său, beneficiază și de lucrul cu o firmă de servicii de contabilitate. Acest lucru asigură sprijin din partea colegilor mai experimentați și un flux constant de clienți. În același timp, este la fel de important atât pentru contabil, cât și pentru director să aleagă o companie de servicii conștiincioasă pentru cooperare. Cum să alegi o companie de încredere?

    În primul rând, acordați atenție recenziilor despre companie. Firmele serioase își monitorizează reputația și nivelul de servicii; recenzii ale muncii lor sunt cel mai adesea ușor de găsit pe Internet.
    Evaluați calitatea comunicării și competența angajaților atunci când contactați compania.
    Precizați în ce program de contabilitate sau serviciu lucrează compania, sub ce formă acceptă documente primare, dacă există un curier în stat care să livreze documente.
    Aflați ce responsabilitate poartă compania pentru greșelile specialiștilor săi, dacă compania are o legătură cu avocați și experți în afaceri.