Contabilitate mixtă

Când vă înregistrați compania, atunci trebuie pur și simplu să acordați atenție tipurilor de activități pe care urmează să le desfășurați, deoarece tipul sistemului de impozitare utilizat și modul de păstrare a evidenței depind de acest lucru. Trebuie remarcat faptul că subestimarea importanței unui astfel de factor ca contabilitatea separată poate duce la multe probleme, care la rândul lor vor avea consecințe fiscale grave.

Deci, de ce poate exista contabilitate separată în întreprindere. Lucrul este că unele tipuri de activități intră în sistemul de impozitare, ceea ce duce la necesitatea împărțirii costurilor de intrare proporțional cu suma veniturilor din diferite tipuri de activități. Întreaga problemă constă în determinarea corectă a acestei proporții, deoarece costurile de intrare constau de obicei în suma costului și TVA și de aici încep cele mai dificile momente. TVA este inclus în suma costurilor, iar în cadrul sistemului general de impozitare, TVA este acceptată pentru compensare.

De exemplu, una dintre activitățile companiei dvs.: nunți și al doilea aspect al afacerii dvs. este vânzarea cu amănuntul a accesoriilor de nuntă. Împărțirea incorectă a sumelor în funcție de facturile și actele actuale va duce la faptul că fie supraestimați sau subestimați (ceea ce este și mai încărcat) cu baza impozabilă, care în sine va fi percepută prost de baza impozabilă, dar supraestimarea baza impozabilă va atrage inevitabil o redistribuire obligatorie a soldurilor mărfurilor în bilanț, ceea ce va atrage noi amenzi. În general, contabilitatea mixtă nu este o opțiune pentru cei care visează la o viață liniștită. Este mult mai convenabil să înregistrați diferite tipuri de activitate la diferite companii și să dormiți liniștit.

A doua problemă cu acest tip de contabilitate este că niciun software de contabilitate nu vă poate ajuta să păstrați corect și corect aceste înregistrări fără setări de configurare suplimentare. Așadar, nu ezitați să adăugați costurile unui programator competent la costurile unui contabil competent. Deci, noroc, tovarăși. Brainstorming-ul va fi oferit pentru dvs. pentru o lungă perioadă de timp. Ai nevoie de ea?