Ce este serviciile de contabilitate outsourcing?

Care este visul oricărui antreprenor? De departe profitul maxim. Dar acest indicator este influențat nu numai de activitatea managerilor de vânzări, ci și de contabilitatea financiară competentă. Este imposibil să ne imaginăm activitățile oricărei companii fără contabilitate. Din păcate, nu este întotdeauna ușor să găsești un contabil bun, iar dacă se găsește unul, atunci munca lui va fi costisitoare.


Acest lucru este complet neprofitabil pentru oamenii de afaceri, din acest motiv, mulți angajatori moderni preferă să utilizeze un serviciu numit servicii de contabilitate la distanță pentru firme.

Ce este serviciile de contabilitate la distanță

Serviciile de contabilitate la distanță sunt, de asemenea, bine cunoscute sub numele de externalizare. Externalizarea serviciilor contabile este transferul contabilității unei companii către specialiști care nu lucrează în aceasta. Această acțiune este efectuată pentru a optimiza procesele de afaceri. Faptul este că, în acest fel, compania poate dedica mai mult timp direct liniei sale de activitate, reducând în același timp riscurile și investițiile financiare, ceea ce este, de asemenea, foarte important.

    Uneori, serviciile de contabilitate la distanță sunt confundate cu angajarea unui contabil independent. Acestea sunt două concepte complet diferite, deoarece externalizarea este asociată cu transferul funcțiilor obișnuite, în timp ce un specialist independent este de obicei angajat pentru sarcini ocazionale.

Experții țin evidențe, lucrează cu autoritățile fiscale și, dacă este necesar, participă la litigii dacă apar dezacorduri ireconciliabile cu contrapartidele. Așa arată lista de bază a serviciilor:

    pregătirea documentației primare pentru tranzacții comerciale;
    dezvoltarea și consultanța conceptului contabil;
    contabilitatea tuturor registrelor;
    calculul salariilor, calculul impozitelor pe fondul de salarizare;
    calculul impozitelor;
    formarea, depunerea rapoartelor la biroul fiscal, precum și fondurile extrabugetare;
    pregătirea documentelor contabile;
    acceptarea inspecțiilor.