De la asistența contabilă la servicii fiscale

Scopul ciclului articolelor noastre, în mică parte din ele, este de a transmite ideea inadmisibilității neglijenței în organizarea contabilității companiilor și a antreprenorilor individuali atunci când organizează suportul contabil. În articolul analizat, să acordăm o atenție specială acestui moment.

Aparent, totuși, ignoranța, cu privire la inadmisibilitatea efectuării anumitor acțiuni în organizarea și menținerea asistenței contabile, de către concetățenii noștri, servește uneori drept motive pentru cazurile clinice de neglijare a contabilității curente.

Motivele acestui fenomen:

    calificări extrem de reduse ale personalului companiei, oferind suport contabil în desfășurarea contabilității și contabilității fiscale.
    mizând pe menținerea corectă și legală a contabilității și contabilității fiscale în vederea solicitării serviciului specificat unei companii de contabilitate specializate
    construirea schemei de lucru a unei companii în ceea ce privește organizarea contabilității și contabilității fiscale de către manageri, care se bazează pe propria experiență de afaceri în construirea unui schemă de muncă, fără a lua în considerare analiza schemelor acceptate pentru muncă de către specialiști competenți. Și uneori construirea acestor scheme conform principiului - și toți prietenii mei funcționează așa.

Există mai multe abordări diferite ale liderilor de companii și ale antreprenorilor individuali în organizarea contabilității și contabilității fiscale.

a) Destul de des, pentru organizarea contabilității și contabilității fiscale, proprietarii de companii și antreprenorii individuali apelează la organizații de contabilitate specializate.
b) A doua modalitate de a oferi asistență contabilă este angajarea unui contabil cu normă întreagă sau organizarea unui departament de contabilitate în cadrul companiei.