Înțelegerea contabilității

Este adesea destul de dificil pentru un nespecialist în domeniul contabilității să tragă concluzia corectă cu privire la ceea ce este exact contabilitatea unei companii. Foarte des, tocmai din cauza lipsei cunoștințelor necesare, liderii de afaceri își pun propria viziune asupra esența contabilității absolut sensul greșit care reflectă cu adevărat esența reală a serviciilor contabile. Uneori se întâmplă ca unele concepte să fie înlocuite cu altele și acest lucru să dea naștere la o serie de concepții greșite și, uneori, la o neînțelegere globală a contabilității în ansamblu.

Specialiștii Centrului nostru s-au confruntat în mod repetat cu situații în care, de exemplu, șefii de întreprinderi, întrebați dacă compania lor trebuie să ofere servicii de resurse umane, răspund negativ, susținând că o desfășoară deja ca parte a furnizării companiilor de servicii de contabilitate.

Cu toate acestea, evidența personalului, în înțelegerea corectă a semnificației acestui termen - care reflectă cerințele legislației actuale în domeniul dreptului muncii, nu ar trebui să fie păstrate de contabili, pentru care, în 90% din cazuri, evidența personalului este limitată la crearea ordinelor de angajare și concediere, sau mai ales a contabililor erudiți, plus la aceasta și întocmirea contractelor de muncă pentru angajați, dar ar trebui să fie conduse de avocați cu personal specializat care efectuează evidența personală deplină, ceea ce este departe de înțelegerea aceeași problemă de către contabili în implementarea contabilității.

Concepții greșite similare se aplică încercărilor de externalizare a contabilității către organizații specializate terțe - firme juridice.

În același rake, șefii companiei încearcă să transfere suportul contabil al companiei sau furnizarea de servicii complexe pentru menținerea contabilității companiei și menținerea evidenței personalului companiei către organizații terțe specializate în domeniu. de drept fiscal judiciar și furnizarea altor servicii fiscale unice.

Este destul de ușor să înțelegem motivele pentru acest lucru, deci pentru majoritatea directorilor companiei care nu au experiență în probleme de contabilitate - toate companiile de mai sus, ca să spunem așa, sunt cumva asemănătoare una cu alta - aceleași de neînțeles, cumva legate la acte legislative, discursuri inteligente ale angajaților acestor companii, termeni de neînțeles pronunțați de aceștia și cel mai important - la urma urmei, toată lumea este gata să accepte furnizarea de servicii de contabilitate și într-o astfel de situație este destul de dificil să înțelegem diferența dintre acestea, în principiu, structuri diferite.

Ca urmare, apare o situație când, de exemplu, reparațiile auto ar fi făcute de specialiști geniali - ași - dar în domeniul proiectării și construcției drumurilor. Acest lucru nu va permite specialiștilor specificați să garanteze cel puțin performanța satisfăcătoare a lucrărilor de reparații auto.

Exact aceleași situații au fost descrise în exemplele de mai sus.