Caracteristici ale contabilității online

În zilele noastre este la modă să vorbim despre externalizarea contabilă exclusiv dintr-un punct de vedere pozitiv. Să spunem, contabilitatea la distanță este extrem de benefică, foarte convenabilă și sigură. Dar chiar este așa? Sunt materialele analitice referitoare la acest subiect articole comandate chiar de către organizațiile contabile, care vizează creșterea bazei de clienți? Să încercăm să aruncăm o privire sobră asupra problemelor contabilității, concentrându-ne pe aspectele negative ale externalizării și pe potențialele amenințări reprezentate de cooperarea cu organizațiile contabile.Principalii sunt cinci factori:


    Lipsa garanțiilor depline de confidențialitate, care este deosebit de importantă pentru contabilitate. Desigur, în orice contract pentru furnizarea de servicii de contabilitate există o clauză privind nedivulgarea informațiilor primite. Dar nimeni nu a anulat factorul uman.
    Nevoia de a controla calitatea și actualitatea furnizării de servicii relevante.
    Lipsa motivației din partea personalului firmelor de contabilitate. În consecință, o scădere a productivității muncii și performanțe slabe.
    Amenințarea potențială a rezilierii premature a contractului cu externalizatorul, care implică probleme serioase cu organizarea propriului departament sau găsirea unui alt partener.
    Nu întotdeauna nivelul adecvat de calificare a personalului organizațiilor contabile. Dar contabilitatea nu tolerează amatorii.

Întocmirea unui echilibru. Debitul converge cu creditul?

Evitând în mod deliberat să enumerăm beneficiile externalizării contabilității, nu încercăm să vă descurajăm de la externalizarea contabilității sau să pătăm reputația organizațiilor contabile. Din fericire, ei nu experimentează un deficit de clienți. Ni se pare că această abordare a echilibrării aspectelor pozitive și negative ale contabilității la distanță este cea mai obiectivă. Într-adevăr, așa cum am menționat deja, s-au spus și s-au scris mai mult decât suficiente despre avantajele contabilității bazate pe externalizare. Și acest lucru face posibil ca fiecare să tragă concluzii pe cont propriu.

Pentru a nu fi acuzați de o părtinire față de serviciile firmelor de contabilitate, putem spune doar că noi înșine suntem susținătorii lor înfocați. Dar este necesar să se ia o decizie cu privire la transferul funcțiilor de întocmire a unui bilanț sau efectuarea altor operațiuni în domeniul contabilității către o organizație terță parte, deoarece nu există soluții universale pentru toate problemele, precum și un panaceu pentru toate afecțiunile.