Contabilitatea online: de ce este nevoie?

Mulți oameni își imaginează ce este contabilitatea. Indiferent de forma de contabilitate, informațiile obținute de contabil sunt furnizate sub formă de rapoarte către organizațiile de audit - servicii fiscale. Și întrucât contabilitatea este destinată în principal raportării către o organizație fiscală, uneori un contabil, în interesul companiei, în mod deliberat nu arată anumite tranzacții comerciale în rapoarte. Dar cea mai importantă caracteristică distinctivă a contabilității de gestiune este fiabilitatea sa completă și absolută.

Contabilitatea de gestiune este destinată managerilor de companie și economiștilor - informații fiabile despre toate operațiunile de afaceri le permit să analizeze datele, să le compare și, pe baza analizei, să ia decizii de management importante. Contabilitatea de gestiune se efectuează conform regulilor de bază ale contabilității, dar, în același timp, se respectă fiabilitatea deplină a tuturor indicatorilor reflectați în documentele contabile, în plus, spre deosebire de contabilitate, raportarea de gestiune poate fi furnizată șefului în orice moment, după cum este necesar.

Alte caracteristici ale contabilității de gestiune

Regulile contabile sunt stabilite prin lege, iar cerințele de raportare sunt întotdeauna dure. Dar contabilitatea de gestiune poate fi efectuată, deoarece este convenabilă pentru utilizator - la urma urmei, șeful unei companii are rareori o educație financiară și economică specială. Contabilitatea este obligatorie pentru orice companie, dar contabilitatea de gestiune este necesară numai acolo unde managerul dorește să aibă în mod constant o imagine veridică a ceea ce se întâmplă în întreprinderea sa. De exemplu, menținerea înregistrărilor interne poate oferi managerului indicatori rezumativi importanți despre performanța managerilor companiei, profitabilitatea anumitor grupuri de bunuri, atractivitatea economică a clienților individuali etc. Metodologia contabilă în acest caz nu contează, doar datele furnizate sunt importante, a căror analiză face posibilă eficientizarea managementului companiei.